Sem Slavica Biderman, ustanoviteljica in predsednica KUD ART-energija v Celju, knežjem mestu.
Po poklicu sem oblikovalka, slikarka.
Zadnja leta vse več pišem – poezijo in prozo. O spominu in demenci. V dveh zborih pojem slovenske ljudske pesmi in te vsebine brenkam tudi na mandolinske citre.
Z globalizacijo se je sesula moja dolgoletna, samostojna in uspešna poslovna pot. Neverjetno me je potrla smrt obeh staršev … Ponovno čustveno ravnovesje sem našla v pisanju. Splet okoliščin je nanesel, da sem na delu v Franciji spoznala, da so moja likovna znanja čudovito orodje za delo s starejšimi in tudi z dementnimi.
Mnoga kreativna znanja in izkušnje dela s starejšimi in dementnimi sem opisala v knjigi “Ravnovesje na visokih 5-kah”da lažje ubežimo demenci.

 

POSLANSTVO IN DELOVANJE KUD ART-energija je predvsem:

Osveščanje srednje in starejše generacije o ohranjanju in aktiviranju spomina v izogib demenci, ki bolj kot moške prizadene prav ženske.
Zdravila ni!
Mnogo dobrega za svoje zdravje in spomin pa lahko naredimo sami.

Vse bolj pa se osveščanju o starostni demenci pridružujejo tudi pozivi o t.i. digitalni demenci, oziroma odvisnosti otrok od e-medijev. Tudi na tem področju bo potrebno iskati ravnovesje med – še sprejemljivim časom preživetem v virtualnem svetu – in realnem življenjem.
Delček možnosti z 8-letnim vnukom Lukasom, opisujeva in riševa v novi knjižici za male otroke “Male petke brez telefona.”

One thought on “Vsakdanje drugačna jaz

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s